Maturanti, prihodnost je vaša, poskrbite zanjo!

Dijaki zadnjih letnikov slovenskih srednjih šol so tudi letos s pouličnim rajanjem pospremili svoj kolektivni vstop v odraslost. Maturantska parada se je ob ritmih plesne glasbe in piskih piščalk razlila po središču Ljubljane v petek, 17. maja, sproščeno vzdušje pa je privabilo nasmeške na usta tudi številnim naključnim (in nenaključnim) mimoidočim.

Na paradi je bila tudi ekipa kampanje Tokrat grem volit, ki je mlade spodbujala, naj na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja oddajo svoj glas in poskrbijo, da bo prihodnost, v katero vstopajo z odločnimi koraki, dejansko prilagojena njihovim interesom in željam.

Mnogi med njimi se bodo tokrat na volišča podali prvič, a so odločeni, da bo njihov glas štel. Številni so se že pred časom pridružili naši kampanji in s svojimi aktivnostmi poskrbeli, da se je glas o pomenu udeležbe na volitvah, s čimer pomembno vplivamo na svet, v katerem živimo, razširil med njihove vrstnike - in širše.

Prejšnji petek je bil torej dan za rajanje, to nedeljo pa bomo skupaj poskrbeli, da bo takšnih priložnosti v prihodnje še veliko. Se vidimo na volišču.